Rumovky, jako lowcarb deluxe
Recept, který se dá dělat od Vánoc do Vánoc, má punc dokonalosti a přestože někdo říká, že to nejlepší cukroví je klasika, tak v tomto případě i ty „ne-LC“ budou říkat wauuu 😉.
Suroviny - těsto
- 100g mandlové mouky
- 50g kešu mouky
- 1/2 bio prášku do pečiva
- 3 vajíčka
- 100g másla
- 60g erythritolu moučka
- špetka soli
Postup
- vyšlehat bílky se špetkou soli dotuha
- smíchat sypké suroviny
- povolené máslo, erythritol moučka utřít (jen do poloutřena 😉),
přimixovat 3 žloutky, poté vše sypké a nakonec
sníh z bílků (ideálně polovinu bílků vmíchat ručně) - pekáček o vel.23×23 vyložit pečícím papírem, rozetřít těsto, péct na horkovzduch 170st/25min (čas se může lišit od Vaši trouby)
- vyšlehat bílky se špetkou soli dotuha
- smíchat sypké suroviny
- povolené máslo, erythritol moučka utřít (jen do poloutřena 😉),
přimixovat 3 žloutky, poté vše sypké a nakonec sníh z bílků (ideálně polovinu bílků vmíchat ručně) - pekáček o vel.23×23 vyložit pečícím papírem, rozetřít těsto, péct na horkovzduch 170st/25min (čas se může lišit od Vaši trouby)
Rumová poleva
- 70g erythritolu moučka
- 125g másla
- 20g kakaa
- 30ml mléka
- 60ml rumu
- máslo rozpustit a přimíchat ostatní
Dokončení
- kostky namočit do polevy, poté do kokosu, (pomáhám si špejlí ), nechat ztuhnout
Osobní inspirace
- Mouku z kešu ořechů a erythritol na moučku melu v ZEPTER Mixsy