Rumovky, jako lowcarb deluxe

𝗥𝗨𝗠𝗢𝗩𝗞𝗬

Recept, který se dá dělat od Vánoc do Vánoc, má punc dokonalosti a přestože někdo říká, že to nejlepší cukroví je klasika, tak v tomto případě i ty „ne-LC“ budou říkat wauuu 😉.

Suroviny - těsto

  • 100g mandlové mouky
  • 50g kešu mouky
  • 1/2 bio prášku do pečiva
  • 3 vajíčka
  • 100g másla
  • 60g erythritolu moučka
  • špetka soli

Postup

  • vyšlehat bílky se špetkou soli dotuha
  • smíchat sypké suroviny
  • povolené máslo, erythritol moučka utřít (jen do poloutřena 😉),
    přimixovat 3 žloutky, poté vše sypké a nakonec
    sníh z bílků (ideálně polovinu bílků vmíchat ručně)
  • pekáček o vel.23×23 vyložit pečícím papírem, rozetřít těsto, péct na horkovzduch 170st/25min (čas se může lišit od Vaši trouby)
  • vyšlehat bílky se špetkou soli dotuha
  • smíchat sypké suroviny
  • povolené máslo, erythritol moučka utřít (jen do poloutřena 😉),
    přimixovat 3 žloutky, poté vše sypké a nakonec sníh z bílků (ideálně polovinu bílků vmíchat ručně)
  • pekáček o vel.23×23 vyložit pečícím papírem, rozetřít těsto, péct na horkovzduch 170st/25min (čas se může lišit od Vaši trouby)
𝗥𝗨𝗠𝗢𝗩𝗞𝗬

Rumová poleva

  • 70g erythritolu moučka
  • 125g másla
  • 20g kakaa
  • 30ml mléka
  • 60ml rumu
  • máslo rozpustit a přimíchat ostatní

Dokončení

  • kostky namočit do polevy, poté do kokosu, (pomáhám si špejlí ), nechat ztuhnout

Osobní inspirace

  • Mouku z kešu ořechů a erythritol na moučku melu v ZEPTER Mixsy